Geplaatst in 2015 van huis naar italie

dag 19

iets laat maar toch nog een update

vandaag weer op tijd vertrokken vanaf sursee met als eindbestemming basel

ik heb van de campingbaas gehoord dat er nog wel een klein bergje op mijn wacht op de route maar ach een klein bergje wat doet mij dat nog en vol goede moed begin ik aan het laatste stuk van de reis

  
vanaf sursee gaat het richting aarau dit is iets van 40 km en ik moet zeggen dit gaat redelijk vlot de beentjes hebben er zin in en ik iik ook dus vol gas gaan we er tegenaan een het eerste uur kan ik al 20 km wegschrijven,hierbij moet ik wel aangeven dat het landschap een beetje op nederland lijkt plat en erg veel door boeren landschappen ook al zit er veel onverhard tussen als ik in aarau aankom trakteer ik mezelf op een koffie met een broodje op het teras in het centrum.ik vul mijn bidons nog even bij en ga na 30 min weer op pad voor het volgende stukje (ben de waarschuwing van de campingbaas allang vergeten)

  
  
als ik aarau uit rijd ga ik stusslingen door en kom ik op de schafmattstrasse en ja hier ga ik het bos in en krijg ik mijn eerste klim van ik denk rond de 6% van 1.5 km denkend dat dit de klim was waar de campingbaas het over had maar helaas deze straat gaat geheel door t/m oltingen en deze klim was een voorbode voor een klim naar 810 meter die moet ik zeggen toch wel erg gemeen is met stukken boven de 10% waar ik toch nog erg veel moeite mee kreeg zeker omdat het ondertussen middag geworden was en de zon weer aardig aan het schijnen was

maar ook deze pas overleven we en na boven aangekomen te zijn mogen we weer lekker snel de afdaling in en gaat het rechtstreeks naar basel bij basel aangekomen nog even de brug over bij het 3 landenpunt en ik ben op de camping waar ik eerder ook al was.later in de middag komt hier ook een Duids stel aan die ook basel als eind punt hebben en net als ik de volgende dag terug naar huis gaan,na gezellig geklets te hebben besluiten we samen ergens wat te gaan eten wat erg gezellig was hierna terug op de camping nog wat gekletst met verschillende mensen en lekker laat naar bed want morgen kan ik uitslapen 🙂

dagafstand  97 km

  
  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s